SHout






Sabtu, 29 September 2012

Maaf, Sedih, Kecewa, Berdebar! Itu yang dirasa...

♥๑۩۩๑▬● ••••Assalamu'alaikum •••• ●▬๑۩۩๑ ♥
Salam diberi pembuka bicara...
Maaf lama tidak menulis di blog.
Bukan tidak suka, tetapi masa mencemburui Qaseh.
Setiap saat, minit dan jam ada sahaja perkara yang dibuat.
Rindu sangat-sangat dengan blog ni, termasuk kawan2.
Maaf dipohon sekali lagi.
Buat teman2 yang dijanjikan kad raya hari tu...
Raya pun dah habis, baru Qaseh tahu kad yang dikirim tidak pernah diposkan.
Sangat sakit hati.
Minta tolong poskan je...rupa2nya laci tempat simpan semua kad tu.
Qaseh akan pos sendiri. Tapi, tunggu Raya Aidiladha...
SEGAN!!!
Minta maaf sangat2..tak berani nak percayakan orang lagi.
Alhamdulillah,
Kesihatan Qaseh semakin baik. 
Tiada lagi 'morning sickness, loya-loya dan ngidam2.
Sekarang kandungan dah masuk 19 minggu..
Bermakna 4 bulan sudah...ada lagi 5 bulan waktu2 yg debar akan muncul..
Sabar menanti, perkara dah biasa...
Ini kandungan yg ketiga...
Berdoa semoga tiada masalah juga...
Yang pertama dah 5 tahun...
Amir Ahmad Zahiruddin namanya...
Tahun depan akan bersekolah...
Setakat ini, ABC, 123, Alif Ba Ta...
Doa makan dan tidur...
Dah pandai...Alhamdulillah, sangat cepat belajar...
Mungkin berkat suka makan kismis sewaktu mengandungkannya...
Suka juga menegur klu Ummi dan Papanya salah cakap...
"Ummi, tak baik cakap mcm tu...Allah marah...dosa!!"
Lihat! Pandai sungguh berkata-kata...*senyum*
Yang kedua dah 2 tahun 1 bulan...
Ameer Ahmad Ramadhan diberi nama...
 Terlalu bijak...
Mungkin lebih bijak dari abangnya...
Setakat ini, ABC, 123, Alif Ba Ta...tahu sikit2...
Doa makan dan tidur dah hafal walaupun pelat...hehehe
Mungkin sbb selalu dengar abangnya belajar...
Garang pun dia juga...kalah abangnya...
Selalu abg yang akan nangis...
Sebab kena buli ngan si adik..
Alahai...boleh tengok je...
Nak marah, kecil lagi...
Yang didalam kandungan...
Dah mula bergerak dan menendang...
Sangat berharap kali ini perempuan...
Insyallah...
Harap2 kawan2 pun doakan yer...
Keadaan sebagai pelajar pula...
Tak tahu nak cakap...
Hilang pula rasa minat nak belajar...
Mungkin disebabkan penat bekerja dan tugas sebagai isteri...
Entahlah...dulu Qaseh yg berkobar2..
Berdoa juga agar sentiasa diberi semangat.
Tempat kerja?
Terlalu sedih ingin bercerita...
Macam2 perkara terjadi...
Kalau kena gaya...boleh mengalir air mata...
Nampaknya kepercayaan terhadap Qaseh dah hilang...
Sedih! Orang yg Qaseh hormati dan sayangi...
Boleh percaya kata2 hasutan orang sekeliling...
10 yg berkata buruk tentang Qaseh...
Hanya Qaseh yg berkata baik tentang diri sendiri...
Ada ke org nk percaya?
Yang pasti Allah lebih mengetahui...
Qaseh dianiaya..
Berharap segala tomahan, cacian dan fitnah terhadap Qaseh hilang...
Suami Qaseh pesan...doa orang yang dianiaya dikabulkan..
Apa yg Qaseh nk doakan...
Qaseh tak suka doa yg tak baik utk org lain.
Jadi Qaseh berdoa agar segala yg berlaku pada Qaseh,
tidak berlaku pada mereka yg berkata buruk tentang Qaseh...
Qaseh x nak diorg rasa apa yang Qaseh rasa...
Hilang semangat bekerja...
Terasa diri dipandang hina, kerdil..
Apa yg dibuat semua tak kena...
Tak dihargai..
Akhir kata,
Semua yg dicerita mungin penyebab mengapa Qaseh 'hilang mood' juga untuk menulis di blog..
Tapi, akhirnya..
Blog juga tempat Qaseh dapat meluah rasa...
Harap yang membaca tak terpinga2..
Dengan kisah hidup Qaseh yang tak seberapa...
Salam sayang,
Qaseh Suci

2 ulasan:

Iffah Afeefah berkata...

ermmm saba la qaseh

xsume org suke kite

kdng kawan ley jdi lawan

jihah jimur berkata...

sabar ye.. sesuatu yang berlaku pasti ada hikmahnya^^

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail