SHout






Selasa, 6 Disember 2011

Fakta Waktu Sekolah Rendah...

Qaseh terbaca status ni kat FB kawan Qaseh...tapi apa yg dia cakp tu semua betul...kenangan...

Kawan2 yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingat mase sekolah rendah dulu...
* kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak. 
* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sibuk semua nak pinjam buku. 
* RMT kat skola mkn x b......est, tp yg berduit pon join RMT, x phm..
* gosok gigi ramai2 kat tepi longkang. 
* pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. * main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam! 
* pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu. 
* cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. 
* bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. * time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la. 
* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. 
* jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. 
* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak. 
* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan,coklat die x mkn pon. 
* Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu. * time waktu sekolah, org len bawak buku, kebanyakkan kite bwk keta dash, tamia pastu men dlm longkang. 
* Siri kartun : Power Rangers, Ultraman, Ninja Turtles, Thundercats, Dragonball, Gaban dan mcm lagi...
Jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 tak sempat layan bende2 ni. Asyik ngadap TV & Playstation. huhu...ni la baru zaman kita kan..kan...share lah ngan kengkawan kita... Mesti diorg tsengeh2 bace mende nih... :)


2 ulasan:

Mira Adzlia berkata...

hihi...tol tuh..tringat zmn dlu... ^_^

Iffah Afeefah berkata...

tringat jugak waaaa

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail