SHout






Ahad, 4 Disember 2011

Ombak Rindu?? Ini Pendapat Qaseh...

Assalamualaikum  dan selamat sejahtera semua,

Qaseh baru bangkit dari tidur...(teruk perangai) ...huhu gara2 tengok late night movie Ombak Qaseh malam tadi...seumur hidup tak pernah pun tgk late night movie...tapi keadaan memaksa...sebabnya??? Huh, semua panggung wayang yg Qaseh servey untuk tgk Ombak Rindu semuanya penuh...Dasyat tul penangan Ombak Rindu kan...Itu Qaseh nak beli tiket secara online tu...nasib baik ada tempat kosong kat Summit USJ...itupun kena tengok late night movie lah kan...nasib baik ada peneman...

Apa yang buat Qaseh lebih terkejut ialah sewaktu sampai di GCS Summit tu, ada lagi setengah jam sebelum cerita bermula...bila sampai2 jer...Ya Allah, ramainya umat manusia...Qaseh ingatkan diorg nak tgk cerita lain, tapi sebenarnya...huhuu..mmg diorg semua nak tgk cerita Ombak Rindu tu...

Inilah pertama kali dalam sejarah Qaseh tgk panggung wayang terjumpa, pakcik2...makcik2...remaja, orang tua...siap bawak baby lagi...hebat betulkan...

Kebetulan bilik panggung yang Qaseh dapat tu bilik panggung paling besar kat GSC Summit...pergh...mmmg penuh...tak da satu pun tempat kosong...Tahniah lah pada yg buat cerita nie yer...mesti leh box office nie....

Ok, pendekkan cerita (padahal dah pjg membebel..heheh)

Qaseh nak bagi pendapat Qaseh  mengenai cerita nie, secara keseluruhan mungkin cerita ni dah diubah keadaan tempat, di percepatkan scene...but secara kesuluruhan, cerita ni masih lagi dapat menyentuh hati penonton dengan music latar yg sesuai dan paling penting setiap pelakon dapat menjiwai watak dengan baik...mungkin sesiapa yg dah biasa membaca buku novel nie tak puas kerana banyak scene dipotong, but...kita kena faham yg masa untuk menonton hanya 2 jam lebih sahaja...So, janganlah harap yg cerita nie akan sebijik macam dalam novel...

Lagi satu, Qaseh tarik balik kata2 yg Qaseh dimana Qaseh tak percaya yg Maya Karin boleh bawa watak Izzah yg polos, kekampungan...ternyata Maya Karin berjaya bawa watak tu. Begitu jugak dengan Lisa Surihani...berjaya membawa watak Mila Emilia...

Apa yg Qaseh leh katakan mengenai cerita nie ialah WOW!!!...superb...susah tau nak mengambil scene mana supaya cerita nie tak lari dari cerita asal...huhu...4 star for this film...


1 ulasan:

sab solhi berkata...

dah tengok gakkk!! 1day jek bape kali tukar masa nk tengok bab full.. huhu

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail