SHout






Sabtu, 11 Jun 2011

Ben Ashaari : Jom Kenal Blog Saya

Assalamualaikum...

Hye korang...Sihat ke pagi nie??
Tetiba plak pepagi nie Qaseh gatal tangan nak klik kat blog blogger terkenal iaitu 'Ben Ashaari'..

Korang tak kenal??? Hahaha...nampak sangat korang pun blogger baru cam Qaseh yer...heheh
Oklah...straight to the point lah kan...Pagi nie ada entri abang Ben Ashaari nie yang nak promote blogger baru macam Qaseh ni. Dia suruh kitaorang cerita mengenai blog sendiri kat entri.

So, pikir punya pikir Qaseh masih tak dapat idea nak cerita apa pasal blog Qaseh nie? Yang Qaseh tahu blog Qaseh nie adalah salah satu blog Muslimah kat Malaysia nie.

Walaupun tak popular Qaseh tak kisah. Bila tengok blog orang lain, banyak yang cerita pasal diri sendiri...tengah buat apa...hari nie pergi mana dan apa-apa jelah. Kadang-kadang ada pasal gosip artis jugak kan.

Untuk pengetahuan semua, Qaseh akan cuba elakkan sebaik mungkin pasal gosip-mosip nie. Almaklumlah...dosa Qaseh nie banyak kot! Tak nak lah tambah dosa lagi. Lagipun semua muslimin muslimat di luar sana tuh tahu yang gosip nie boleh dikategorikan sebagai 'fitnah' kalau cerita gosip tersebut tak betul. Dan kalau cerita itu betul kita plak boleh dikategorikan sebagai 'mengata' orang lain. Hah!! kan dah tambah dosa kat situ...free-free jer dapat...

Hehehe...lagi satu pasal cerita mengenai diri kita. Sebagai Muslimah..banyak perkara yang kita kena jaga dan tidak boleh diberitahu sebenarnya...jadi, sebaik mungkin Qaseh cuba elakkan bercerita banyak sangat mengenai TRUE LIFE Qaseh...

Blog ini juga Qaseh cipta untuk berkongsi dengan kawan-kawan mengenai pengalaman yg sesuai untuk dijadikan ikutan dan pengajaran. Kan sikap saling ingat mengingati tu penting. Kadang-kadang kita terlupa yang kita ada buat salah. Sampailah seseorang menegur kita dengan cara yang paling baik baru kita mendengarnya dengan ikhlas.

Betul...Qaseh nie pun boleh dikatakan dalam kategori suka 'memberontak' kalau dipaksa-paksa atau disuruh-suruh...tetapi satu jer...kalau orang tuh tegur Qaseh dengan berhemah..insyallah hati Qaseh yang lembut ini akan mengikut jer. Hehehe....

Dan seboleh-bolehnya, Qaseh nak menggunakan bahasa yang baik-baik jer dalam blog Qaseh. Kenapa yer??? Yelah...cuba fikir...zaman sekarang nie zaman IT, budak-budak sekolah pun dah tau ber'blogging' tau. Contohnya adik Qaseh yang baru darjah 5 dah ada akaun FB ngan blog sendiri. Lebih cantik dari Qaseh punya.

Bayangkanlah bebudak ni baca blog kita dengan bahasa yang entah apa-apa...Kemudian mereka menggunakan bahasa yang tak 'berapa' nak baik tuh....lama kelamaan kawan-kawan mereka yang mendengarnya pun akan guna bahasa yang tak baik itu...jadinya bahasa yang tak baik itu akan berleluasa dikalangan anak-anak remaja yan abru nak membesar. Kan tak baik untuk mereka tu....

Herm...itu jer kot yang Qaseh nak cerita pasal blog Qaseh nie...Tak ada apa yang isteimewa pun...Tapi bagi Qaseh blog ini sangat teristimewa...kerana hanya blog ini yang faham isi hati Qaseh.

Setiap manusia perlukan seseorang untuk bercerita kisah suka dan dukanya. Namun kadangkala ia akan menjadi beban kepada orang itu. Adalah lebih baik kita luahkan di mana tak perlu sesiapa akan merasa terluka dan diluka. Kerana disini hanya aku yang merasa...

24 ulasan:

solomolo berkata...

singgah untuk sesi kenal dan beramah mesra bersama blogger...
happy blogging...
[^_^]

miss inna berkata...

salam ziarah! jom la terjah blog inna pula..
klo sudi bley jd follower inna ataupun tukar link blog dgn inna..^^

http://risnayatilammu.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

Fadzmie Mohamad berkata...

Salam perkenalan dari Fadzmie!
Jom singgah blog Fadzmie. :)

# segmen jom kenal blog #

zaeimah ismail berkata...

wah...panjangnya...
salam kenalan blogger...^^

Wahida berkata...

Jalan-jalan dekat sini daripada blog En. Ashaari :D

cik Ida berkata...

salam kenal dari cik ida :)

jemput singgah rumah ye..

http://idafirdausi79.blogspot.com

Dududu berkata...

salam perkenalan dr aniss . jum jln2 :D

http://anisabdulkarim.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

Jahidih Saili berkata...

Assalamualaikum cik qaseh suci..:)
datang membalas kunjungan n follow..salam perkenalan..

snOw sakura berkata...

assalamualaikum.. ziarah kembali, thx sudi singgah blog sy.. jemput lah join contest sy,

http://snowsakura91.blogspot.com/2011/06/segmen-bujang-dan-sakura-kami-tak-lupa.html

happy blogging ya~ :)

aein berkata...

thanx....singgah balas kembali di blog anda...

Lelord berkata...

salam kenalan dari mamanajlaa

Haffiz MohdNoor berkata...

http://haffizmohdnoor.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

salam kenal blog .. nak kenal tuan blog boleh?? hehe..nice lah your blog keep it up !! :D

suhaili sarif berkata...

thanx singgah blog saya :)

nice blog...suka sgt maher zain..hehe

rais berkata...

assalamualaikum.. dtg dan mlawat blog anda.. follow n sgah la blog sy kalo sudi.. thanks

Gadis Pantai Timur berkata...

SALAM...NICE BLOG..I LIKE IT..SALAM PERKENALAN..JOM SINGGAH MY BLOG..NEW BLOGGER NEW PHOTOGRAPHER

http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

Amey berkata...

singgah sini dan follow.. salam perkenalan.. happy blogging.. :D

Izzat Nazmi Saiful Bahri berkata...

salam perkenalan...
singgah sini pagi2 untuk sesi suai kenal blogger.. semalam tak sempat nak BW... hehe~

happy blogging.. (^^,)

http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

Cik Farah berkata...

salam..

hye Qaseh :)

jom berkawan!

happy blogging ya!

QasehSuci berkata...

salam sumer...thanks sbb sudi singgah di blog saya yang x seberapa...

cayunk korg sumer...

hepy blogging...

munirah berkata...

Salam ziarah...:) dari blog BA...thnx sudi visit my blog.. follow ur back :)

bersama kak Es berkata...

salam Qaseh
have a nice day and happy blogging

CikHanis berkata...

hye!drop by here :)nice blog^^

http://velogsweetmanes.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

Cik Sue berkata...

cik sue datang terjah nak tambah kenalan...
salam perkenalan & happy blogging.. =D

ll Adi & Ana ll berkata...

akk...ajar lah kita lak..huhuhu..
by the way...salam blogger~

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail