SHout






Rabu, 16 Mei 2012

Dompet Dicuri

♥๑۩۩๑▬● ••••Assalamu'alaikum •••• ●▬๑۩۩๑ ♥
 

Ingatkan Qaseh nak buat entri bergambar mengenai aktiviti Qaseh pada ahad lepas. Tapi .. mood terus merudum apabila kegembiraan pada hari tersebut berakhir dengan kesedihan. Dompet Qaseh hilang dari beg sandang .. ingatkan Qaseh yang lalai .. tapi beg dompet itu benar-benar dicuri. Kenapa Qaseh cakap amcam tu? Korang bacalah situasi2 kat bwh nie ..

Situasi Hari Pertama
Qaseh report pada security kat Aquaria tu dan Qaseh berharap sangat dapat dompet tu semula .. Qaseh tak kisah pun kalau duit hilang .. sebab dalam tu semua kad ATM dan dokumen2 penting ada .. Mengamuk betul Qaseh hari tu. Habis adik2 Qaseh yang dua orang tu kena marah. Sebab tak jaga beg betul-betul. Akhirnya Qaseh diamkan je diri .. buat report polis dekat Dang Wangi pastu bawak keta slow je .. kang bawak laju2 lain plak ceritanya kan .. balik rumah Qaseh pulak kena marah balik .. hai .. nasib2 .. sabar je lah ..

Situasi Hari Kedua
Pening fikir macamana nak cari duit nak buat kad pengenalan. Dah tiga kali hilang kad pengenalan ni .. Qaseh perlukan duit sebanyak RM 310.00 untuk buat kad pengenalan baru. Bukannya tak ada duit .. tapi semua duit dalam bank .. nak keluarkan duit dari bank perlukan kad ATM .. kad ATM dah hilang sekali .. nak ganti balik kad ATM perlukan kad pengenalan .. Ya Allah, dugaan betullah .. kali ni Qaseh mengamuk dengan bank pula .. apa punya prosuder lah .. ades ..

Lebih kurang lepas lunch macam tu pihak Aquaria telefon kata dah jumpa dompet Qaseh tu .. Dalam hati gembira bukan main .. harap2 semua dokumen tak hilang .. ada juga Qaseh berharap duit dalam tu tak hilang .. Herm, tapi hampa sebab bukan duit sahaja yang ilang .. kad touch n go dgn kad ATM RHB Bank pun ilang .. Qaseh pelik jugak .. kenapa RHB je yg ilang .. yg lain tak ilang .. tapi, Qaseh tetap syukur sebab beg duit tu dah dapat balik ..

Situasi Hari Ketiga
Pihak bank RHB telefon untuk beritahu ada orang cuba swap kad bank RHB Qaseh tu kat kedai jam tangan berjenama dekat KLCC pada hari yg sama beg dompet Qaseh tu ilang .. So, nampak sangat lah bukan Qaseh yang lalai letak beg dompet merata kan .. memang orang tu berniat nak curi dompet Qaseh .. sebabnya, kebetulan pada hari itu sebelum Qaseh masuk ke Aquaria tu, Qaseh ada keluarkan duit agak banyak jugak dari ATM RHB ..dan kebetulan Qaseh bukan keluarkan duit dari bank RHB .. Qaseh just guna meps untuk keluarkan duit dari Bank Islam .. nasib baiklah pin nombor utk kad2 ATM Qaseh semua tak sama .. agaknya kalau sama .. mungkin org tu leh guna kad bank RHB Qaseh tu sesuka hati je kan ..

Sedih rasa, sebab masih ada orang-orang macam nie. Mungkin dia kesempitan hidup dan mungkin dia memang seorang pencuri. Tak pelah .. Qaseh anggap je Qaseh tak der rezeki dan anggap je dia kesempitan hidup. Kita fikir yg baik2 je lah utk dia ye .. Walaupun siapa dia, Qaseh doakan dia berubah .. Insyallah .. dan Qaseh halalkan segala duit yang dia curi tu ..

1 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

kalau kad dah kat tgn orang lain memang kecut perut dibuatnye

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail