SHout






Selasa, 13 Mac 2012

Segmen : Mitos Kanak-Kanak

♥๑۩۩๑▬● ••••Assalamu'alaikum •••• ●▬๑۩۩๑ ♥
 
Selamat petang semua...
Rindukan Qaseh...?? wot..wot...
Alamak! perah santannya saya...kui..kui..
 
 Korang biasa tak di omok2 dengan sesuatu waktu kecil?
Tak faham?
Contohnya macam ni..

Kalau main diluar rumah waktu maghrib,
Nanti hantu kopek sorokkan korak kat tut*** dia...

Tak pun...yang ini...
Kalau makan ikan...
Tulang ikan yang seekor tu jangan buang merata-rata
Nanti tulang tu leh tukar jadi lipan...

Ataupun...
Nenek akan marah..."anak dara tak baik duduk kat tangga, nanti kahwin dengan orang tua"...
atau tak der orang nak meminang...
atau...nanti orang nak meminang tak jadi...diorang patah balik...

So, pe yang korang fikirkan mengenai teguran-teguran dari orang-orang tua?
Adakah sengaja nak menakut-nakutkan kita?

Qaseh nak korang kongsi cerita mitos yg korang dgr waktu kecil-kecil..
 
Sebelum tu korang buat entri dan letak tajuk "Segmen : Mitos Kanak-Kanak"
Kemudian korang linkkan ke entri ni...
 
Sambil bercerita kisah kanak-kanak
Kita semua boleh berkenalan...
Kalau boleh tag lah kawan2 korang...
Lagi meriah...
Leh tahu banyak cerita..

Nanti Qaseh akan update link peserta yang join k...
Gud Luck!

3 ulasan:

Eza Boom Boom berkata...

bila tarikh tutup eh Qasehh?? Jangan lupa inform Eza keh :D Eza pun nak story mory jugak. hihik :P

einz berkata...

heee.....nak join tp nga minggu exam..hopefully qaseh tutup lmbt ag....

einz berkata...

einz join yer....

http://einzmiszmessyartwork.blogspot.com/2012/04/segmen-mitos-kanak-kanak.html

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail