SHout






Rabu, 28 Mac 2012

Si Budak Jalanan

♥๑۩۩๑▬● ••••Assalamu'alaikum •••• ●▬๑۩۩๑ ♥
 
 






Kita akan mengalir airmata apabila mendengar suara budak lelaki ini...
Sewaktu beliau membuat keputusan untuk menyertai Talent Show iaitu 'Korea's Got Talent' beliau tidak sangka akan dapat menawan hati berjuta-juta penonton di seluruh dunia.

Cerita zaman kanak-kanaknya sangat sedih,
Sewaktu berusia 3 tahun, beliau dimasukkan ke rumah anak-anak yatim
Namun kemudian, beliau melarikan diri sewaktu berumur 5 tahun kerana dipukul oleh seseorang di rumah anak-anak yatim itu.

Pada mulanya dia memberitahu juri bahawa dia tidak boleh menyanyi dengan baik,
Dia hanya menyanyi kerana menyanyi itu membuatkannya gembira
selepas menjalani hidup seharian.
Namun, selepas dia menyanyi suaranya emmukau ramai penonton termasuk juri sendiri.

Sejak melarikan diri dari rumah anak-anak yatim,
Sung-bong Choi menjual 'gums' (tak pasti chewing gum ke apa)
untuk menyara diri...dia hiudp seperti itu selama sepuluh tahun...
Tidur di tempat awam...

Pada suatu hari dia ternampak seorang penyanyi kelab malam
menyanyi dengan penuh perasaaan (ikhlas)
semenjak itu dia mula menyanyi

Dia tidak pernah menjalani mana-mana kelas vocal...
Dia selalu akan pergi melihat orang menjalani kelas vocal
dan kemudian dia akan mencubanya sendiri...
Menarik kan?

Semangat yang ada padanya memang patut kita puji


 

2 ulasan:

Masz Sidek berkata...

huhuhu... memang power suara budak tu sampai mengalir air mata dengar suara dia nyanyi...

semoga dia berjaya dan tabah dalm menghadapi cabaran hidup ni...

dyabunga berkata...

suara dia memang power..masih first time dya tgk video tu mcm bkn suara dia je..huhu

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail