SHout






Jumaat, 20 April 2012

Sukan, Makan Malam, Anugerah APC & Mesyuarat

♥๑۩۩๑▬● ••••Assalamu'alaikum •••• ●▬๑۩۩๑ ♥
Hye semua, seperti yang Qaseh janjikan...Qaseh akan cerita kat korang sepanjang majlis berlangsung. Ok, bermula bangun dari jam 5 pagi hari jumaat (13hb Apr 2012)...berkobar-kobar nak pergi sukan tahunan oleh jabatan. Sampai kat padang Universiti Malaya, semua dah sedia nak senaman eorobik...utk pengetahuan korang Qaseh x senam sambil menari pown...berborak jer kat belakang. Sebab terlupa nak pakai kasut sukan...heheh



See...semua teruja nak senam kan...tak macam Qaseh pown. Selepas jer daftar nama, Qaseh terus balik pejabat. Sebab laporan untuk mesyuarat koperasi tak siap print lagi. Terkocoh2 lah balik. Makanan yang dapat Qaseh tak makan pun. Rupa2nya ada hikmah Qaseh tak makan. Korang nak tau kenapa? Nanti hujung2 Qaseh cerita sebab apa.

Kemudian, dalam masa nak siapkan print laporan tahunan tu...sempat jugaklah buat beberapa tugas hakiki kat pejabat...Tada..inilah laporannya...



Habis print laporan jam dah tunjuk pukul 2.30 ptg...alamak! tak siap lagi...kul 7 majlis nak mula dah...tetiba hujan punyalah lebat. Lagi lah Qaseh gabra...camana nak gi ujan2 nie...dapat pulak tahu tak der kenderaan jabatan nak hantar....terus tanpa fikir panjang, Qaseh naik putra LRT balik rumah ambil kereta...tak kisah dah...biasa bawak ker...tak biasa bawak ke...Qaseh hentam jer...almhamdulillah...Qaseh berjaya bawak kereta sampai ke pejabat...

Sampai pejabat jam dah pkul 3.30 ptg...lagi lah gabra...dgn tak ada sesiapa lagi kat pejabat...nasib baik laporan dah siap print...so, Qaseh pun malas nk gi hotel yg dah disediakan jabatan utk urusetia, Qaseh bersiap jer kat pejabat. Rupa2nya ramai lagi yang bersiap kat pejabat. Kat situ Qaseh dah syukur dah...masih ada jugak orang di pejabat rupanya...

Lepas bersiap tu, hujan dah mula reda...Qaseh cari dalam google map Kampung Pengantin, kemudian dengan tawakal, Qaseh mula bawak kereta. Stuck dalam jem hampir 1 jam lebih jugak lah...tu, nak keluar dari kawasan pejabat jer tuh...lupa plak hari tu, hari jumaat ... kemudian Qaseh tawakal dan doa byk2 pada Allah agar permudahkan uruan Qaseh...

Akhirnya Qaseh lepas dari jem tu, dah bawak kereta sampailah kat Kampung Pengantin tu. Entah macamana, gemuruh Qaseh untuk bawak kereta terus hilang macam tu jer...alhamdulillah...ada hikmahkan semua yang terjadi..

Sampai2 je kat dewan kampung pengantin tu, semua pandang Qaseh...erk? Qaseh lambat ker? Rasanya ini dalam sejarah Qaseh sampai awal waktu dinner. Selalu lambat jer...hahah...Rupa2 bukan da...mmglah diorg pandang Qaseh...sebab sepanjang jalan nak ke meja yang dah di khas kan kena lalu karpet merah...macam jalan atas red karpet uols...hahah...
comel tak? comel tak? susah tau Qaseh korg nk tgk Qaseh...ni dah bagi peluang nie...heheh...itulah baju malam tu...baju batik ekslusif dari terengganu...tapi nak tempah murah jer...RM50.00 heheh...cantik kakak tu jahit...suka hasil tangan dia...ops...sory eh...D300s tu menyibuk je celah ketiak itu...heheh...gambar nie snap pakai hanpon cokia je...sbb x der kawan yang pandai nak snap pakai nikon tu...ades...heheh...


Inilah keadaaan di dalam dewan Kampung Pengantin tu...cantikkan...klu ada pengantin kat depan tu lagi cantik...hehehe...Paling special ada perembahan tarian lilin, dikir puteri dan banyak lagi...tapi sempat tgk 2 persembahan jer sebab tetiba blackout...hampeh tul...cian kawan2 Qaseh kat pejabat negeri tu...hampa tak leh nak buat persembahan...
Sebenarnya, majlis makan malam ini untuk mengenang jasa Mantan KSU kami iaitu Dato' Ahmad Bin
Kabit...sempat juga beliau menghibukan kami dengan berkaraoke...suara dia memang suara org lama lah...best giler...
Dan diikuti dengan cabutan bertuah. Apa yang best pasal cabutan bertuah ni, dan apa yang tak best? Yang bestnya hadiah best2 tau...ada lebih 60 hadiah kesemuanya...dan yang tak best...Qaseh tak bertuah pun untuk tahun nie...macamana nak bertuah kalau Qaseh yang duk kat atas tu angkut hadih utk diberi kepada pemenang..hahaha...jadi AJK hadiah...terus kami tak bertuah...hahah...
Dan akhirnya tiblah masa untuk Mantan KSU pulang...dan mungkin ini adalah kali terakhir kami semua akan berjumpa dengannya...yelah, org besar nie susah nk jumpa...bila dah bersara lagi lah susah nk jumpa ye tak...sedih gak...sbb masing2 nyanyi lagu sayonara...ades...nk nagis plak...huhuh...

Habis je majlis, Qaseh bawak 3 orang kawan untuk balik ke hotel Dynasty kat KL tu. Ya Allah, mengucap panjang Qaseh bila jalan untuk naik ke parking yg bertingkat2 tu kecik jer...muat2 untuk sebuah kereta...kalau bawak keta kancil dgn hati yg senang kot diorg bleh naik...masalahnya Qaseh bawak waja kot!...aduh...lelah jab...tawakal dan doa byk2 je lah kan..harap2 keta tak bergesel kat dinding...dan..akhirnya...YES...berjaya...alahamdulillah...byk betul pengalaman hari tu bwk keta...hari pertama yg penuh dgn cabaran...dengan jem, dgn berdebar...akhirnya berjaya jugak...disebabkan hari penting tu lah...skung Qaseh dah tak gemuruh nak bwk keta...hihih

Sampai je hotel semua tak sempat mandi terus...boom atas katil..masing2 tidur..sbb esok pagi2 nak bgn ada majlis APC dan mesyuarat koperasi...yang itu, Qaseh tak der gambar...al maklumlah..orang kuat...nak snap gambar pun x sempat..cian nikon Qaseh tu..tersadai kat tempat duduk jer...hahaha...

Qaseh makan pun x sempat..tapi mcm Qaseh kata awal2 tadilah ada hikmah Qaseh tak byk mkn...korang nak tau kenapa? Sebab pertama...nampak nasi kat bawah nie? Ini yang catering bagi waktu pagi hari sukan tu...korang nka tau...nasi ni basi...air sirap plak diorg buat dgn air paip jer...ramai bukti dan mata yg melihat...ya allah..mengucap panjang tau bila dgr...
waktu kat majlis makan malam tu diorg kata kambing golek tu tak berapa nak masak. Ye ker? Entahlah wallahualam...tapi yang pastinya 90% dari pekerja jabatan kami semuanya sakit perut, cerry berry disebabkan makanan 2 hari tersebut...ades...aci tak kalau kami tak buat bayaran kat catering yag terlibat tu? acilah..acilah...kan..kan...tak baik tau, berniaga buat macam tu...bukankah 9 dari pintu rezeki berpuncan dari berniaga...jadi janganlah tutup pintu rezeki dgn ketamakan diri sendiri...

So, best tak citer Qaseh? Tak best...korang best kan jer...susah Qaseh nk wat entri nie...asyik x der masa jer...heheh...

1 ulasan:

Iffah Afeefah berkata...

Panjang nye cite qaseh hr ni


bgusla kan dpt bhibur sme2

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail