SHout






Rabu, 26 Oktober 2011

Annoying Belog....Anda punya kah?


Assalamualaikum...

Masih ada yg belum tidur? Fuhh...penat2...dari tadi berblogwalking ke belog kawan2 yg join Segmen Abg Ben bersama Blogger....Alhamdulillah, selesai sudah jelajah semua belog kawan2 yg join itu. Penat?? Penat tangan menaip jer lah.

Dalam pada Qaseh menjelajah tu...ada beberapa perkara yg Qaseh jumpa dan perlu diambil berat oleh para blogger sekalian. Lagi2 kebanyakan belog yg Qaseh jelajah tu adalah belog yg masih baru lagi...

Yup, tahniah kepada mereka kerana berjaya mencipta belog sendiri...tapi, sampai bilakah belog anda akan bertahan? Itu soalan yg sering mucul dalam fikiran Qaseh ini. Kenapa? Ada sebabnya...takkan nak harapkan follower yg ramai jer kan...pengunjung juga penting....

Minta maaflah jika ada yg bangkang apa yg Qaseh cuba sampaikan ini. Tapi itu hakikatnya. Contohnya Qaseh senaraikan dibawah ini.

Contoh2 tersebut akan membuatkan blogger2 otai yg rajin nak berblogwalking kat belog korang terus tekan tanda 'X' kat page korg tu...bukan sahaja otai...petai2 pown malas nak jengah...

Perkara2 yg membuatkan belog korang jadi annoying:-

1. Pasang lagu 'AUTO' yang ganas2 (boleh membuatkan telinga pekak wei...)
2. Terlalu banyak widget yg korang pasang... (ades...lembab betul nk bukak belog nie)
3. Tulisan terlalu kecil...(alamak...nak kena pakai kanta pembesar nie...)
4. Warna tulisan lebih kurang sama dgn warna background....(kena ada mata superman camni...baru leh baca)
5. Tulisan senget benget...(memang cantik, tapi klu cantik kat mata awk je wat pe kan...kan...)
6. Ruang komen ada pengesahan perkataan (malas nak komen camnie!!)
7. Tiada widget follower (korang x suka ada follower eh....)

Herm...so korang...jangan marah klu tiada bloggers nak masuk blog korg okeh...jangan salahkan bogger kononnya tak support korg key...Tgk diri dulu...eh bukan tgk blog korg dulu...heheh...

Maaf key pada yg terasa...

p/s: ramai yg Qaseh folow ari ni...keep in touch k...

1 ulasan:

Bella berkata...

Hahaha... Betul3...

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail