SHout






Jumaat, 28 Oktober 2011

Tag

Erk...terkedu jab...thanks eira sebab ingat kat Qaseh...heheh...suka sangat...Tak pernah lagi Qaseh join tag mengetag nie...1st time sejak berblogging...

Qaseh tak tau dari idea saper nak wat kerja tag-tag nie...tapi Fun jugak kan...so saper nk join ini syarat2nya key...jom kiter baca...

THE RULES
1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the Questions the tagger set for you
4. Create 11 NEW Question for the people who you tagged to answer
5. Choose 11 blogger to tag and link them on the post
6. NO TAG back yeah


11 PERKARA MENGENAI QASEH (^_^)

1. Anak kedua dari 10 orang adik beradik

2. Merupakan anak perempuan dan cucu perempuan pertama dalam keluarga

3. Merupakan org pertama yang dapat masuk Universiti dalam keluarga (yg lain iaitu adik
beradik dan sepupu-sepupu belajar sampai SPM jer)

4. Waktu sekolah menengah belajar Sains tapi masuk Universiti belajar Akaun (pelik tak?)
hehe...

5. Reti bawak motor skuter jer...motor ada gear tak reti....Wakakak

6. Sentiasa memberikan yang terbaik untuk orang yang Qaseh sayang.

7. Anak manja ayah...(dulu)...skung anak manja ibu

8. Bekerja di Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam...(sape buang
sampah siap yerk!!)

9. Masih belajar (Degree Business in Accounting) - part time jer

10. Senang marah dan senang memaafkan

11. Suka warna pink, unggu, putih dan itam

JAWAPAN UNTUK SOALAN YG DIBERIKAN OLEH EIRA

1. korg ni ank yang manja ke x ea?
Dulu manja ngan ayah...skung ibu...
2.ape yg korang sering lakukan bler korg bosan?
Menyanyi, main sudoku, menulis novel, berblogging
3. setia ke x agknye korg ni? cer cter sikit..heheh
Insyallah...jodoh pertemuan ajal maut tgn tuhan...klu x der jodoh setia pown x guna...
4. kalau korg ade masalah korg suka cter dkt spe?
Tak citer kat saper2...simpan dalam ati jer...takut nanti jadi fitnah lak...
5. ape makanan dan minuman kesukaan korg?
Kuew Teow (tak kira apa jenis masakan) , Air bali
6. korg suka x law ade org ke 3 dlm perhubungan korg?
Erk...mestilah tak suka...mana ada perempuan suka. Tapi klu itu dah jodoh mereka pasrah jer lah...
7. agak2 ape yg korg hajati dh tercapai blom?
Nak jadi orang kaya agar leh bantu org susah lain...heheh leh tak?
kalau dh ape yg korg dh capai?
Tak tercapai lagi...tengah usaha nie...
9. dalam family korg paling rapat ngn spe?
Ibu
10. cita2 korang nk jd ape?
Dulu memula kenal dunia nak jadi doktor...tapi sekarang nak jadi akauntan lah...
11. ape kenangan paling manis or lawak yg pernah terjadi dlm hdup korg?..sampai skrg korg msih ingt...
Ayah hantar gi sekolah...

SOALAN UNTUK KAWAN-KAWAN YG QASEH TAG...SEDIA...

1. Apakah yg anda lakukan jika anda punya wang yg banyak?

2. Apakah hobi anda?

3. Berikan 3 tempat peranginan yang anda teringin sgt nak pergi.

4. Siapakah kawan baik anda? Berikan nama...

5. Blogger idola korang.

6. Berapa lama korang dah berblogging?

7. Sayangkah anda pada ibubapa anda?

8. Jika sayang...apakah perkara terbaik yg pernah anda lakukan untuk mereka?

9. Ada akaun FB? kalau ada leh lah add Qaseh...

10. Suka tengok wayang?

11. Suka main Sudoku?

Oklah...Qaseh tag kawan2 Qaseh nie....

1. fiQ'ra

2. Eza Boom Boom

3. Iffah Afeefah

4. Genk

5. Sunah Sakura

6. Semanis Epal

7. El-Jannah

8. Yuyu Zulaikha

9. Fay

10. Alif Ismail

11. Mama Najla

1 ulasan:

Eza Boom Boom :) berkata...

Eza dah jawab soalan qaseh..Heee, jempotlah singgah blog Eza kalau nak tau yerr, thanks tagged Eza.


http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/10/eza-ditagged-oleh-5-bloggers-55.html

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail