SHout






Khamis, 19 Januari 2012

Kaitan $$ dengan Blog Qaseh?

♥๑۩۩๑▬● ••••Assalamu'alaikum •••• ●▬๑۩۩๑ ♥
 
Bila kita nampak $$ jer, kita akan mula terfikirkan duit, wang, money, paisa, euro, dollar dan yang sewaktu dengannya. Betul tak?
Qaseh percaya 100% bila tengok kawan-kawan semua tengok tanda $$ tu mesti teringat duitkan...

Bagi Qaseh antara $$ dan blog Qaseh jika ia berkaitan dengan wang, jauh sekali.
Walaupun mungkin kawa-kawan semua perasan yang Qaseh ada meletakkan iklan untuk menjana pendapatan. Sebenarnya Qaseh tidak harapkan pun pendapatan dari iklan tersebut.

$$ bagi Qaseh diperlukan untuk membayar duit internet dan elektrik yang Qaseh guna. Jadi, iklan yang boleh menjana $$ bagi Qaseh tu bukan Qaseh gunakan untuk enjoy atau sebagainya.
Tapi, untuk meneruskan aktiviti berblogging yang Qaseh sayang sgt ini.

Terpulanglah apa pendapat kawan-kawan semua mengenai $$ ni.
Dengannya mungkin kita akan gembira,
Dengannya mungkin kita dapat apa yang kita impikan.
 
Tapi, jangan kita lupa...dengan $$ nie juga kita boleh mendapatkan saham dunia dan akhirat.
Dengannya juga, Insyallah kita boleh mencari ilmu dunia dan akhirat.

Walaupun ada yang kata $$ macam makan nasi.
Bila sedikit tak cukup...
Bila dah banyak membazir pula.
 
Namun,
Janganlah kerana $$ kita lupa asal usul kita,
Kita lupa ibadah kita.
Sedangkan dengan $$ lah kita lahir kedunia...

Kenapa?
Tanpa $$ mak ayah kita tak boleh nak menikah..
Sapa yang bayar sekurang2nya mas kahwin
Tanpa $$ juga mak ayah tak boleh nak lahirkan kita...
sapa nak bayar duit bil hospital?
sapa nak beli lampin?
sapa nak bagi kita makan pakai?
 
 So, masih fikir apa kaitan $$ dgn belog korg?
Tak ada $$, tak adalah korang..
Jadi belog korang pun takkan wujudkan...
Begitu juga dengan Qaseh...

3 ulasan:

Mak Usu berkata...

$$ memang penting untuk kita.. Tapi bia seimbang la kan.. Baru bahgia dunia dan akhirat...hihiih

Lia Irdelia berkata...

betapa pentingnya $$dlm kehidupan.

Eza Boom Boom :) berkata...

duit oh duit, bila dah berlebihan..Senang la nak membazir. Heee. Bahagianya kalau dah kerja, pegang duit sendiri :)

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail