SHout






Khamis, 12 Januari 2012

Tips : Lajukan Belog Anda

♥๑۩۩๑▬● ••••Assalamu'alaikum •••• ●▬๑۩۩๑ ♥

Akhir2 nie, Qaseh rasa belog Qaseh cam berat jer..
Padahal x der lah widget bukan2 kat belog Qaseh nie...

Orang kata kalau kurang dari 100KB
Barulah belog tu tak berat...
dan senang nak loading...
Gitu ker??

Barulah Qaseh tau..
Belog korang berat tak?
Meh check kat sini..

4 ulasan:

Eza Boom Boom :) berkata...

Hee, makaseh share info. Eza ada cadangan untuk Qaseh. Apa kat untuk petak kisah silam kat side bar tu, Qaseh buat scroll. hee. Tak la panjang sampai ke bawah. Hee. sekadar cadangan untuk penambahbaikan :)

Shahazrin berkata...

try http://maribinablog.blogspot.com/2011/10/ringankan-blog-dengan-jquery-lazy-load.html
hope dapat tolong, kalau berat pun xpa

masz berkata...

Sy suka check berapa masa nak loading blog guna numion stopwatch...

http://www.numion.com/stopwatch/

Cik Sibuk berkata...

oohh..thanks for the info. mine 119kb..terlebe sikit quota..huhu

 

Template blog dihasilkan oleh alif ismail